رژیم صهیونیستی مجبور به اعلام آتش بس یکجانبه در غزه شد

۲۹ دی ۱۳۸۷ | ۱۲:۳۳ کد : ۱۴۳۳۶ اینترنت
تعداد بازدید:۶۸۵
رژیم صهیونیستی در پی ناکامی در اقدامات خود علیه جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در نشست شنبه شب کابینه امنیتی اسراییل موضوع آتش بس در جنگ غزه را بطور یکجانبه پذیرفت و "ایهود اولمرت" نخست وزیر این رژیم اعلام کرد آتش بس ساعت ۲ بامداد به وقت محلی – ۳۰/۳ به وقت تهران- آغاز می شود.

اولمرت در پایان نشست کابینه اسراییل که بیش از سه ساعت و نیم بطول انجامید، با حضور در برابر خبرنگاران گفت:" با وجود آتش بس، نیروهای اسراییلی در داخل غزه و اطراف آن باقی خواهد ماند و حق پاسخگویی به حملات احتمالی را دارند."
وی مدعی شد:" ما اهداف خود را در این جنگ تحقق بخشیدیم و وضعیتی را پیش آوردیم که منجر به تضعیف حماس شد."
به عقیده ناظران، اقدام اسراییل در اعلام آتش بس یکجانبه به مفهوم پیروزی حماس است زیرا رژیم صهیونیستی از ابتدا قصد خود را از حملات دور جدید، نابودی حماس اعلام کرده بود اما اکنون که پس از 22 روز تهاجم نتوانسته است به خواسته خود برسد صحبت از تضعیف حماس به میان می آورد، موضوعی که نشان از شکست صهیونیست ها در تحقق خواسته هایشان دارد.
این آتش بس در حالی از سوی رژیم صهیونیستی اعلام شده است که مقاومت فلسطین به رهبری دولت قانونی حماس موافق آتش بس دایم با رژیم صهیونیستی نیست زیرا اعتقاد دارد آتش بس دایمی در حالی که یک طرف همچنان به اقدامات جنایتکارانه خود ادامه می دهد و اراضی فلسطینیان را تحت تصرف خویش در آورده است، معنی ندارد.
رژیم صهیونیستی در جریان تهاجم سه هفته ای خود به نوار غزه اگرچه بیش از 1200 تن از شهروندان فلسطینی که بسیاری از آنان را زنان و کودکان تشکیل می دهند، به شهادت رساند اما علیرغم برخورداری از امکانات بالای نظامی و نیز بهره گیری از جاسوسان خود نتوانسته است آسیب جدی به توان رزمی و فرماندهان اصلی جنبش حماس وارد کند.
اسراییل در طول سه هفته تهاجم خود به نوار غزه علاوه بر ویران کردن خانه های مردم و مدارس و مساجد، یکهزار و 203 فلسطینی را به شهادت رساند که 410 تن از آنان کودکان و 108 تن، زنان بودند. شمار مجروحان این حملات نیز بنا به اعلام سرویسهای امداد پزشکی بیش از پنج هزار و 300 نفر بوده است.
با این حال، اولمرت در اظهاراتش در برابر خبرنگاران گفت:" ما در نوار غزه به غیرنظامیان حمله نکردیم ! و درگیری ما با شهروندان غزه نیست!"
وی شمار تلفات اسراییل را در تهاجم به غزه 10 سرباز و سه غیرنظامی برشمرد و در توجیه شکست رژیم صهیونیستی در آزادی "گلعاد شالیت" سرباز اسراییلی اسیر حماس که یکی از اهداف این رژیم برای تهاجم به غزه بود، گفت که تلاش برای آزادی شالیت پس از جنگ ادامه خواهد یافت.
به عقیده کارشناسان، اسراییل پس از آنکه در منطقه کاملا زمین گیر شده بود، به دنبال یافتن راهی برای برون رفت از شرایط موجود برآمد که تاثیر بسیار مخربی در درون خود اسراییل بخصوص در آستانه انتخابات عمومی آن رژیم دارد .
در مجموع، این جنگ باعث شد تا حماس به قابلیت های بیشتری در دفاع از مردم فلسطین دست یابد. از جمله اینکه برای نخستین بار برد موشکهای آن به 55 کیلومتر رسید که این شعاع پرتاب، تاسیسات اتمی ، شیمیایی و پایگاههای عمده نظامی صهیونیست ها را که در جنوب فلسطین اشغالی واقع شده است، در معرض تهدید جدی قرار داده است .
اولمرت، اعلام آتش بس یکجانبه را "پاسخ مثبت کابینه اسراییل به درخواست حسنی مبارک" رییس جمهوری مصر بیان کرد اما گفت که زمان عقب نشینی از نوار غزه پس از بررسی تعیین خواهد شد.
وی همچنین اعلام آتش بس را از طریق توافق با نهادها و بازیگران جهانی بیان کرد و افزود: رهبران اروپایی متعهد شده اند از قاچاق سلاح به غزه جلوگیری کنند.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی در این جنگ مبادرت به استفاده از سلاح های غیر متعارف از جمله بمب های فسفری و سایر جنگ افزارهای جدید نظامی کرد و در حقیقت، غزه به عرصه ای برای آزمایش سلاح های جنگی نوین تبدیل شد، به گونه ای که برخی از تاثیرات این سلاح ها از جمله بمب های فسفری حتی در نسل های آینده هم باقی خواهد ماند. با این حال، حامیان صهیونیستها از جمله امریکا و حتی برخی سازمانهای مدافع حقوق بشر و کشورهای اروپایی در این زمینه سکوت اختیار کرده اند تا ماهیت مزورانه و عدم صداقت خود را در زمینه طرح ادعای حقوق بشر به همگان نشان دهند.
با وجود سکوت بسیاری از دولتهای غربی و عربی در برابر این تهاجم، ملتهای جهان برای دفاع از مردم فلسطین بپاخاستند و رژیم صهیونیستی تحت فشار افکار عمومی و تظاهرات گسترده مردم در کشورهای مختلف ناچار شد لااقل برای مدتی هم که شده است، دست از ددمنشی ها و کشتار مردم مظلوم فلسطین بردارد.


منبع: http://www4.irna.ir/View/FullStory/?NewsId=307924


نظر شما :