دیدار جمعی از اعضای بسیجی هیأتهای علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب(۴-۴-۸۹)

۰۴ تیر ۱۳۸۹ | ۱۶:۲۱ کد : ۱۴۵۶۱ اینترنت
تعداد بازدید:۷۳۳
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار جمعی از اعضای بسیجی هیأتهای علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور در سخنان مهمی ضمن تبیین برهه بسیار حساس کنونی و موضع انفعال و از هم گسیختگی نظام استکباری در مقابل حرکت اسلامی که نماد آن نظام جمهوری اسلامی است، تأکید کردند:

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار جمعی از اعضای بسیجی هیأتهای علمی دانشگاهها و مراكز آموزش عالی سراسر كشور در سخنان مهمی ضمن تبیین برهه بسیار حساس كنونی و موضع انفعال و از هم گسیختگی نظام استكباری در مقابل حركت اسلامی كه نماد آن نظام جمهوری اسلامی است، تأكید كردند: امروز مهمترین نیاز كشور اتحاد و یكپارچگی است و هرگونه سخن، حركت و نوشته ای كه حتی با نیت صادقانه باشد ولی موجب شكاف و انشقاق در جامعه، و ظلم به افراد شود، برخلاف مصالح كشور و نظام اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: حفظ وحدت، همدلی و انسجام در جامعه و پرهیز از هرگونه اختلاف و شكاف، نظر رهبری در این برهه حساس است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: هنر انقلاب اسلامی این بود كه توانست تمام دیوارهای كاذب میان ملت را از میان بردارد و همه كشور را به یك عرصه وسیع برای ملت ایران تبدیل كند، حال برخی می خواهند دوباره این دیوار كشی های نادرست و ناحق را ایجاد كنند.
ایشان تأكید كردند: مبانی، اصول و جهت حركت، مشخص و روشن است و هركسی كه در چارچوب اصول و در این جهت حركت كند، جزو مجموعه نظام اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تأكید مكرر خود درخصوص ظلم نكردن به افراد، افزودند: رعایت طهارت دل و عمل، یكی از وظایف اصلی است و نباید با یك كلمه و یا نوشته و یا حركتی نابجا در مورد فرد یا افرادی كه مستحق آن نیستند، به آنان ظلم شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با یادآوری سیره پیامبر اسلام (ص) در مورد رعایت حقوق افراد، حتی افرادی كه مرتكب گناه و یا خطایی شده اند، خاطرنشان كردند: باید منصف و عادل بود و زیادتر از آن چیزی كه واقعیت و بایسته است، نگفت.
ایشان افزودند: نباید اینگونه تصور شود كه چون برخی افراد مجاهد، مبارز و انقلابی هستند، می توانند در مورد برخی افراد دیگر كه به زعم خود از این لحاظ در درجات پایین تر قرار دارند، هرچه بخواهند بگویند.
ایشان با تأكید بر تفاوت طبیعی ایمان و خطوط افراد افزودند: با وجود تفاوت ایمان، در مقام زندگی جمعی باید ضمن رعایت عدالت و انصاف، اتحاد و انسجام حفظ شود.
رهبر انقلاب اسلامی مسئله مهم را فراموش نكردن اهداف و شاخص های اصلی دانستند و تأكید كردند: استكبار ستیزی، ایستادگی قاطع در مقابل حركت كفر و نفاق در سطح جهان، و مرزبندی شفاف با دشمنان انقلاب و دین، شاخص های اصلی هستند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درخصوص مرزبندی شفاف با دشمنان افزودند: اگر كسی مرزبندی شفاف با دشمنان انقلاب و دین نكند، قدر خود را كاهش داده است و اگر به آنها گرایش پیدا كند، از دایره نظام خارج می شود.
ایشان خاطرنشان كردند: این شاخص ها، مبانی و خطوط اصلی حركت رو به جلوی انقلاب اسلامی است كه باید با حفظ شاخص ها این حركت ادامه پیدا كند.
رهبر انقلاب اسلامی در تبیین برهه بسیار حساس كنونی به شرایط جهانی و تلاشهای قدرتهای استكباری برضد نظام اسلامی اشاره كردند و افزودند: حساسیت شرایط كنونی به این علت است كه مراكز استكباری جهانی در مقابله با حركت اسلامی كه نماد واقعی آن نظام جمهوری اسلامی ایران است، زمام امور را از دست داده اند و با حالتی دستپاچه و از هم گسیخته، آخرین تلاشهای خود را انجام می دهند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به بن بستی كه نظام استكباری گرفتار آن شده است، خاطرنشان كردند: كمربندی را كه نظام استكباری به دور مسائل جهانی بویژه منطقه حساس خاورمیانه كشیده بود، پاره شده و بسیاری از شگردهای تبلیغاتی قدیمی آنها برای مردم دنیا آشكار شده است.
ایشان با اشاره به گسترش خشم و نفرت جهانی از رژیم امریكا و رژیم صهیونیستی تأكید كردند: امروز حتی در جامعه امریكا، خشم عمیقی از حضور قدرتمند لابی صهیونیستی در حال گسترش است و با وجود شرایط بسیار سختگیرانه رژیم امریكا بر مردم این كشور، نشانه های این خشم آشكار شده است.
رهبر انقلاب اسلامی، ظهور و حضور نظام جمهوری اسلامی ایران را عامل اصلی مشكلات كنونی برای نظام سلطه دانستند و افزودند: دلیل دشمنی آنها با نظام اسلامی به همین دلیل است اما اقدامات سراسیمه برای صدور قطعنامه و بزرگنمایی غیرواقعی تحریم ها و بعد هم تهدید نیم بند نظامی، همه نشانگر انفعال نظام استكباری در مواجهه با حركت عظیم و متین در جهان اسلام است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تحمل زحمت ها را زمینه ساز رسیدن به منافع بزرگتر برشمردند و خاطرنشان كردند: نیاز امروز دانشگاهها كار و تلاش علمی و پژوهشی، كار معنوی و ایمانی، حاكم كردن روحیه مجاهدت و جهاد در همه فعالیتهای علمی، حضور دائم و به هنگام، و تقویت بصیرت در مجموعه دانشگاهی است.
ایشان با یادآوری نحوه شكل گیری بسیج اساتید در دوازده سال پیش و تبدیل آن به یك حركت عظیم، وجود آنرا یك نعمت برای نظام اسلامی دانستند و خاطر نشان كردند: البته این بمعنای این نیست كه اساتید مومن و انقلابی منحصر به این مجموعه است بلكه اكنون جمع گسترده ای از اساتید بسیجی در دانشگاههای كشور حضور دارند كه نقش آنها بسیار برجسته و تأثیرگذار است.
رهبر انقلاب اسلامی بسیج را یك حركت بی نظیر در انقلاب اسلامی و یادگار امام حكیم و بزرگوار توصیف كردند و افزودند: شكل گیری بسیج در واقع از همان روز اول انقلاب و از زمانی كه امام (ره) با اعتماد به مردم، آنان را به عرصه جامعه كشاند، اتفاق افتاد و این اعتماد موجب بروز اعتماد به نفس در مردم شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأكید بر اینكه فرهنگ و حقیقت بسیج منشأ بركات فراوانی در نظام اسلامی شده است، خاطرنشان كردند: بسیج در واقع یك ارتش بی رنگ، بی ادعا وهمه گیر در سطح كشور است.
ایشان با تأكید بر اینكه عرصه حضور بسیج بسیار وسیع و فراتر از عرصه محدود نظامی است، افزودند: بسیج را نباید یك نهاد نظامی به حساب آورد بلكه بسیج، عرصه ای عمومی است كه در همه مكانها، زمانها، عرصه ها و قشرها حضور دارد.
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه به موضوع جایگاه و نقش اساتید در دانشگاهها به ویژه اساتید مؤمن و انقلابی و همچنین توقع نظام اسلامی از دانشگاهها و نیاز امروز مراكز علمی و دانشگاهی پرداختند و افزودند: وظیفه استاد بسیجی حضور به موقع، مخلصانه، مجاهدانه و تأثیرگذار در دانشگاه و پرورش انسانهای دانشمند و با ایمان در طراز شهید چمران است.
حضرت آیت الله خامنه ای درخصوص توقع از دانشگاهها تأكید كردند: ادامه پرشتاب حركت علمی كشور تا رسیدن به جایگاه علمی والا و شایسته ملت و تاریخ ایران، اصلی ترین خواسته از دانشگاهها و مراكز علمی است.
ایشان با اشاره به گزارش یك مركز معتبر علمی بین المللی درخصوص سرعت پیشرفت علمی و تولید علم در كشور، افزودند: در این گزارش سرعت پیشرفت علمی ایران یازده برابر متوسط سرعت علمی دنیا ارزیابی شده كه نشان دهنده حركت رو به جلو علمی است اما نباید به این حد قانع بود بلكه باید برای رسیدن به قله تلاش و برنامه ریزی كرد.
رهبر انقلاب اسلامی حضور تعداد كثیری از دانشمندان متخصص، مؤمن به خدا و جهاد در راه او و اهداف الهی در جمهوری اسلامی ایران را از بركات امام (ره) و در دنیا بی نظیر دانستند و افزودند: مطالبات نظام اسلامی، مطالباتی در سطح بین المللی است، بنابراین توقع رسیدن به قله پیشرفت علمی و تربیت انسانهای دانشمندی همچون شهید چمران، توقع دور از انتظاری نیست.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به دیدگاههای نظام اسلامی درخصوص انسان، حكومت، زن، اخلاق و علم و ارائه این دیدگاهها در سطح بین المللی خاطرنشان كردند: باید، همت عالی و بلند، و افق نگاه نیز وسیع باشد و از طرح این مطالبات در سطح بین المللی و برخی سخنان تمسخرآمیز به دلیل طرح بین المللی این ایده ها و دیدگاهها، نهراسید.
ایشان با تأكید بر اینكه آرمانها و اهداف نظام اسلامی بسیار گسترده و در عین حال مورد قبول انسانهای آگاه و منصف است، خاطرنشان كردند: نظام اسلامی داعیه محو نظام سلطه، برقراری عدالت جهانی، و استفاده از علم برای آسایش و راحتی بشر را دارد.
رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: ملتی با چنین آرمانهایی، و با بكارگیری همت های عالی ایمانی، و یقین به وعده های قرآنی در زمینه یاری مؤمنین، و نهراسیدن از مرگ و آرزوی شهادت، قطعاً افق های روشنی پیش روی خود دارد.
حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود با گرامیداشت یاد و خاطره شهید دكتر مصطفی چمران، این شهید را انسانی مؤمن، مجاهد، شجاع، بصیر، دانشمند، منصف، هنرمند، با صفا، اهل مناجات، دارای روحیه ای لطیف و بی اعتنا به نان، نام و مقام دنیا توصیف كردند و افزودند: شهید چمران نمونه كاملی از استاد بسیجی و در واقع تركیب علم و عمل، سنت و تجدد، و عشق و عقل است.
ایشان تأكید كردند: انتظاری كه از دانشگاههای جمهوری اسلامی می رود، این است كه انسانهایی همچون شهید چمران تربیت كنند.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین پیشنهاد نامگذاری سالروز شهادت دكتر مصطفی چمران به عنوان روز بسیج اساتید را پیشنهادی معنادار و پرمغز خواندند.
در ابتدای این دیدار:
- دكتر رضا روستاآزاد معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه صنعتی شریف
- دكتر زلفی گل استاد و دبیر انجمن شیمی، دانشمند برگزیده بین المللی و رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان
– دكتر فضل الله موسوی استاد حقوق و رئیس دانشكده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
– دكتر سیدمحمد تقی علوی رئیس دانشگاه تبریز و دانشیار گروه حقوق این دانشگاه،
- خانم دكتر خزعلی دانشیار زبان و ادبیات عرب و رئیس دانشكده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه الزهرا،
- دكتر جهانبخش رئوف استاد دانشكده شیمی دانشگاه مازندران،
- حجت الاسلام دكتر گرجیان دانشیار رشته فلسفه و عضو گروه فلسفه و كلام دانشگاه باقرالعلوم قم،
- و دكتر سیدحسن امامی رضوی دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران و معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی
دیدگاههای خود را درخصوص مسائل علمی و دانشگاهی و برخی مسائل كشور بیان كردند.
محور های مطالبی كه این اساتید مطرح كردند عبارتند از:
-    ضرورت اجرای بیمه پژوهش برای حمایت از محققان و پژوهشگران.
-    انتقاد از كاهش بودجه پژوهشی دانشگاهها و مراكز آموزش عالی
-    استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی دانشگاهها در طرحهای بزرگ ملی از جمله
هدفمند سازی یارانه ها
-    رعایت انصاف درخصوص دستاوردهای سی ساله نظام اسلامی و قربانی نكردن این دستاوردها در دعواهای سیاسی
-    لزوم فراتر رفتن حوزه فعالیتهای تشكلهای دانشجویی از برگزاری صرف سخنرانی های سیاسی
-    جدی گرفتن آموزش مدیران
-    شناخت صحیح روشهای جنگ نرم در دانشگاهها و راهكارهای مقابله با آن
-    ضرورت تحول اساسی در حوزه علوم انسانی و بومی سازی آن
-    ایجاد فرصت های مطالعاتی داخلی برای اساتید نخبه
-    نگاه جدی و دقیق به رشته مطالعات زنان و خانواده و تصحیح متون و دروس آن براساس جهت گیریهای دینی و بومی
-    تشكیل قطب علمی زنان
-    ایجاد گسترش آموزش مجازی در رشته های مختلف علمی
-    در نظر گرفتن همزمان معیارهای علمی و ارزشی در گزینش اعضای هیأت علمی
-    ضرورت توجه جدی تر به علوم پایه
-    اجرای آمایش سرزمینی در حوزه آموزش عالی
-    و پرهیز از كارهای فرهنگی مقطعی در دانشگاهها
در این دیدار همچنین دكتر بختیاری رئیس سازمان بسیج اساتید گزارشی از فعالیتهای این سازمان ارائه كرد و گفت: ظرفیت سازی و یكپارچه سازی اساتید برای حضور در جهاد علمی، و نهضت نرم افزار علمی، شناسایی مستمر مسائل اساسی كشور و تعامل با دستگاهها برای حل آنها، و حضور مؤثر در عرصه های فرهنگی از جمله اهداف سازمان بسیج اساتید است.

نظر شما :