اقامه نماز جمعه تهران به امامت رهبر معظم انقلاب اسلامی(۱۵-۱۱-۸۹)

۱۶ بهمن ۱۳۸۹ | ۰۹:۱۱ کد : ۱۴۶۱۸ اینترنت
تعداد بازدید:۷۹۶
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع عظیم مردم مومن و انقلابی تهران در نماز جمعه تهران، دهه فجر و ۲۲ بهمن امسال را دارای شور و حال متفاوتی خواندند و با تشریح تغییرات عمیق و اساسی ناشی از پیروزی انقلاب تاکید کردند:

اين تغييرات عميق به برکت ايستادگي ملت در تمام سي و دو سال اخير ادامه يافته و مردم ايران اکنون پس از سالها مجاهدت، انعکاس فرياد مظلومانه ولي قدرتمندانه خود را در حوادث اخير شمال افريقا و به ويژه در بيداري اسلامي مردم  مصر و تونس مشاهده مي کنند.
رهبر انقلاب اسلامي در خطبه اول نماز که با حضور بسيار گسترده مردم تهران در دانشگاه تهران و خيابانهاي اطراف برگزار شد با تحليل شرايط قبل از پيروزي انقلاب اسلامي ايران و تأثير پيروزي انقلاب اسلامي در معادلات سياسي جهان، خاطرنشان کردند : زورگويان و مستکبران جهان براي حفظ و گسترش منافع خود در منطقه بسيار مهم و استراتژيک خاورميانه، نقشه دقيقي را طراحي کرده بودند که سالها نيز با موفقيت آنرا اجرا کردند اما پيروزي انقلاب اسلامي تمامي معادلات آنها را بهم ريخت.
حضرت آيت الله خامنه اي در تشريح مختصات نقشه دنياي استکبار براي منطقه خاورميانه تا قبل از پيروزي انقلاب اسلامي افزودند: وجود کشورهاي ضعيف و دشمن يکديگر، داراي  حکامي دست نشانده و مطيع غرب، از لحاظ اقتصادي مصرف کننده، از لحاظ علمي عقب مانده، در عرصه فرهنگي مقلد غرب، از نظر نظامي ضعيف - از لحاظ اخلاقي، فاسد و منحط و از لحاظ مذهبي کاملاً سطحي و درحد فردي يا تشريفاتي، مختصاتي بود که استکبار براي کشورهاي منطقه خاورميانه تعريف کرده بود.
ايشان انفجار عظيم انقلاب اسلامي و ظهور امام خميني را به عنوان عالمي برجسته، حکيم، فقيه، مجاهد، شجاع، خطرپذير و داراي نفوذ کلمه، برهم زننده استراتژي غرب در منطقه بسيار مهم خاورميانه دانستند و تاکيد کردند: تربيت و ظهور و حضور اين مرد بزرگ، حقيقتا کار خدا بود.
رهبر انقلاب بيداري - آمادگي وحمايت بيدريغ ملت ايران از امام را زمينه ساز پيروزي انقلاب خواندند و افزودند: در پيروزي و تداوم انقلاب اسلامي، امام و ملت همچون کوه استوار ايستادند و جبهه دشمنان هر کاري کرد نتوانست اين انقلاب بزرگ اسلامي را دچار شکست يا انحراف کند.
ايشان با يادآوري اقدامات و طرحهاي دشمنان براي شکست انقلاب، به ايجاد درگيريهاي خياباني، جنگهاي قومي- کودتا - تحميل جنگ هشت ساله - تحريم اقتصادي و جنگ رواني بيوقفه در تمامي 32 سال اخير اشاره کردند و افزودند: دشمن در تمامي اين اقدامات سه هدف عمده را دنبال کرده است.
رهبر انقلاب اسلامي سقوط انقلاب و براندازي نظام جمهوري اسلامي را مهمترين هدف جبهه دشمنان در 32 سال اخير خواندند و افزودند: هدف دوم امريکا در صورت ناکامي در براندازي نظام، استحاله انقلاب بود يعني صورت و ظاهر انقلاب باقي بماند اما باطن و روح آن از بين برود.
ايشان فتنه سال 88 را آخرين نمايشنامه دشمنان براي استحاله انقلاب خواندند و خاطر نشان کردند: درآن فتنه، طراح و نقشه کش و مدير در بيرون از مرزها بوده و هست و عده اي بخاطر حب به نفس و حب به مقام اسير توطئه آنها شدند و دانسته يا ندانسته با آنها همکاري کردند.
رهبر انقلاب در تشريح هدف سوم جبهه سلطه افزودند: آنها تصميم گرفته بودند اگر با وجود همه تلاشهاي آنها، نظام اسلامي باقي ماند عناصر ضعيف النفس را که ميتوان در آنها نفوذ کرد طرفهاي اصلي خود در مسائل کشور قرار دهند و نظامي بوجود آورند که ضعيف و مطيع باشد و در مقابل آمريکا نايستد.
 ايشان مردم بيدار ايران، برخورداري کشور از نخبگان خوب و مسئولان خوب را باعث ناکامي دشمنان در همه اهداف خود خواندند و افزودند: انقلاب به علت عمق و ماهيت خود تغييراتي بسيار اساسي در کشور بوجود آورده است و امام و ملت پايه ها را بگونه اي محکم گذاشته اند که اين حرکت عظيم ادامه يافته و خواهد يافت.
حضرت آيت الله خامنه اي در تبيين تغييرات عميق و اساسي که در ايران پس از پيروزي انقلاب اتفاق افتاده، به اسلام ستيزي عميق رژيم پهلوي اشاره کردند و افزدند: انقلاب، اين سياست را 180 درجه تغيير و اسلام را محور اداره کشور و مديريت جامعه قرار داد.
تغيير وابستگي شديد حکومت پهلوي به امريکا و انگليس و تبديل ايران به نمود کامل استقلال سياسي در جهان، دومين موردي بود که حضرت آيت الله خامنه اي در تبيين پيامدهاي ناشي از پيروزي انقلاب اسلامي به آن اشاره کردند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: اين استقلال و عزت سياسي بيشترين جذابيت را براي ملتها دارد و بخش مهمي از احساس احترام ملتها نسبت به انقلاب اسلامي به همين مسئله مهم برمي گردد.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به سلطنتي بودن حکومت و نقش نداشتن مردم در حکومت پهلوي  افزودند: بعد از انقلاب، مبناي حکومت، مردم سالاري ديني شد و برخلاف دوران قبل از انقلاب که حکومت وراثتي بود، خواست مردم درحکومت تعيين کننده شد.
ايشان با يادآوري حاکميت ديکتاتوري امنيتي قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، خاطر نشان کردند: انقلاب اسلامي فضاي نقد، اصلاح و تذکر و حتي فضاي مخالفت و اعتراض را براي مردم باز کرد و اين روند در 32 سال گذشته همواره ادامه داشته است.
حضرت آيت الله خامنه اي خودباوري علمي و اعتماد به نفس ملي را از ديگر دستاوردهاي انقلاب اسلامي برشمردند و تأکيد کردند: پيش از پيروزي انقلاب، کشور از لحاظ علم و فناوري کاملاً متکي به غرب بود اما اکنون کشور ضمن پيشرفتهاي خيره کننده علمي و فناوري - داراي دانشمندان جوان برجسته و بزرگي در رشته هاي مختلف است که در سطح جهان کم نظيرند .
ايشان تأثيرگذاري ايران در مسائل منطقه و جهان را از ديگر پيامدهاي پيروزي انقلاب اسلامي دانستند و خاطر نشان کردند: اکنون عزت و عظمت ملت ايران و تأثيرگذاري آن در مسائل جهاني و منطقه اي، دشمنان را مبهوت کرده و آنها دائماً از نفوذ ايران مي گويند.
رهبر انقلاب اسلامي، خروج از تقليد محض در عرصه فرهنگي و طراحي موضوع تهاجم فرهنگي از جانب دشمنان را از ديگر تأثيرات ناشي از انقلاب اسلامي بيان کردند و افزودند: کشور با چنين ويژگيها و مباني مي تواند پايه گذار تمدن جديدي در جهان باشد.
ايشان يا يادآوري سخنان يک مقام غربي درباره توانايي الگو شدن «قانون اساسي مردمي و پيشرفته جمهوري اسلامي» و نيز جذابيت کارنامه موفقيتهاي علمي سياسي، اقتصادي و نظامي جمهوري اسلامي براي ملتهاي جهان افزودند: با وجود کارشکني هاي دشمنان ملت، اين اتفاق هم اکنون روي داده است و ملت ايران در ابعاد مختلف به الگوي ملتها تبديل شده است.
ايشان برخي اشتباهات غرب را در الگو شدن ملت ايران و جمهوري اسلامي موثر دانستند و افزودند: پافشاري آنها بر تضييع حقوق  هسته اي ملت ايران باعث پايداري بيشتر ملت و مسئولان نظام شد و همه جهانيان فهميدند ايران در مسئله هسته اي به پيشرفتهاي غيرقابل انتظاري دست يافته و هيچ فشاري نمي تواند ملت ايران را وادار به عقب نشيني کند.
ايشان تلاش غرب براي تحريم فروش بنزين به ايران را از ديگر مسائلي دانستند که باعث شد مسئولان کشور، جدي تر به فکر خودکفايي در توليد بنزين بيفتند.
رهبر انقلاب اسلامی در همين زمينه افزودند: براساس گزارش مسئولان، کشور از 22 بهمن امسال به طور کامل از واردات بنزين بي نياز مي شود و حتي قادر است بنزين صادر کند.
رهبر انقلاب اسلامی اشتباهات  غرب در بحث تحريم نظامي و ايجاد جريان موازي و افراطي اسلامي در همسايگي ايران را از ديگر مسائلي دانستند که در نهايت باعث تقويت ايران شد.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: در فتنه 88 نيز آنها به قدري جنجال و هياهو کردند که ملت به صحنه آمد و حماسه عظيم 9 دي را آفريد.
ايشان در ادامه خطبه اول خاطرنشان کردند: يک انقلاب اگر بخواهد بر ديگران تأثير بگذارد بايد خصوصيات ويژه اي داشته باشد که مهمترين آنها استقامت و ايستادگي است.
رهبر انقلاب اسلامي، درتبيين استقامت ملت و نظام اسلامي بر سرمباني و ويژگيهاي انقلاب افزودند: از همان آغاز انقلاب، امام و ملت بر اسلامي بودن آن تأکيد کردند اما عده اي در جهان هياهو کردند که اسلامي بودن با دمکراسي نمي سازد که البته امام و مردم بي توجه به اين جنجالها ايستادند وفرياد زدند انقلاب ما اسلامي است و اسلامي خواهد ماند .
ايشان با اشاره به استمرار فضاي اسلامي جامعه خاطر نشان کردند: اگر فضاي اسلامي در جامعه امروز از دوران انقلاب بيشتر نباشد حداقل مانند آن دوران است بگونه اي که جوانان خوب امروز، در اين زمينه حتي از برخي افراد دوران انقلاب جلوتر هستند .
ايشان به تلاش ناکام برخي ها در 32 سال اخير براي دور کردن جامعه از فضاي اسلامي اشاره کردند و تأکيد کردند: ملت و مسئولان پاي اسلام ايستاده اند و مي ايستند.
رهبر انقلاب اسلامی، ايستادگي بر سر مردم سالاري را از ديگر نمونه هاي استمرار مباني و ويژگيهاي انقلاب خواندند و افزودند: امام از اولين روز پيروزي تأکيد مي کردند مردم بايد نظر دهند و اين ويژگي تا امروز در همه مسائل و انتخابات استمرار يافته است.
ايشان به برگزاري بيش از 30 انتخابات در 32 سال اخير اشاره کردند و افزودند: حتي در دوران جنگ و زير بمباران ها و موشکباران هاي دشمن – انتخابات يک روز هم به تأخير نيفتاد و اين معناي حقيقي ايستادگي بر سر مردم سالاري است.
حضرت آيت الله خامنه اي به روي کار آمدن گرايشهاي مختلف سياسي درچند انتخابات اخير رياست جمهوري اشاره کردند و در تشريح عمق تأثيرگذاري رأي ملت افزودند: از انتخاب مجلس خبرگان که رهبري را عزل و نصب مي کند تا رياست جمهوري، مجلس، شوراها و ديگر مسائل، همه چيز به رأي مردم در انتخابات متکي است.
ايستادگي بر سر آرمان عدالت اجتماعي از ديگر نکاتي بود که رهبر انقلاب به آن پرداختند. ايشان استقرار عدالت اجتماعي را مهم تر و سخت تر از هر کار ديگري دانستند و خاطر نشان کردند: آنچه در کشور وجود دارد با عدالتي که اسلام از ما خواسته فاصله زيادي دارد اما مهم اين است که حرکت به سمت عدالت اجتماعي همچنان ادامه داشته و قوي تر نيز شده است.
حضرت آيت الله خامنه اي، توزيع مناسب امکانات زندگي و فرصتها در سراسر کشور، سفرهاي استاني مسئولان، سهام عدالت، مسکن روستايي و هدفمند کردن يارانه ها را از
نمونه هاي مختلف تلاش نظام براي استقرار عدالت اجتماعي برشمردند و خاطرنشان کردند: اگر کار مهم و اساسي هدفمند کردن یارانه ها با همت مسئولان و مردم به خوبي و درستي انجام شود روند استقرار عدالت اجتماعي شتاب بيشتري مي گيرد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنين افزودند: زندگي ما و ديگر مسئولان بايد مانند ضعيف ترين اقشار جامعه باشد که نيست اما زندگي مسئولان غالباً مانند طبقه متوسط است که اين هم خيلي با ارزش است.
حضرت آيت الله خامنه اي، ظلم ستيزي و تسليم نشدن در مقابل زورگويان جهاني را از ديگر ويژگيهايي دانستند که انقلاب اسلامي در ايران بوجود آورده و در 32 سال اخير به همت مردم و مسئولان ادامه يافته است.
ايشان تلاش برخي در اوايل انقلاب و سه دهه اخير را براي تضعيف آرمان ظلم ستيزي مورد اشاره قرار دادند و افزودند: آنها مي خواستند ابتدا روابط با آمريکا را با فراموش شدن شعارهاي انقلاب عادي کنند سپس به تدريج کشور را تابع سياستهاي آمريکا سازند.
رهبر انقلاب اسلامي ثبات و استقامت 32 ساله ملت و جمهوري اسلامي را موجب عظمت ايران در چشم ملتها خواندند و افزودند: اين کار پر زحمت، برکت و رحمت الهي را به دنبال آورده و نتايج بزرگ آن به تدريج آشکارشده و ملت ايران را هم اکنون به الگويي جذاب براي ديگر ملتها تبديل کرده  است.
ايشان در جمع بندي خطبه اول نماز تأکيد کردند: مسائل و واقعيات ياد شده نشان مي دهد که دهه فجر امسال مهم، حساس و پر شورتر است و ان شاءالله راهپيمايي 22 بهمن ملت، بر همه افتخارات 32 سال اخير خواهد افزود.
حضرت آيت الله خامنه اي در خطبه دوم نماز جمعه، حوادث اخير شمال آفريقا بويژه تحولات  تونس و مصر را بسيار مهم و زلزله اي واقعي خواندند و افزودند: اگر ملت مصر به کمک خداوند متعال بتواند حرکت خود را به پيش ببرد، براي آمريکا و رژيم صهيونيستي شکست غير قابل جبراني در منطقه، رقم خواهد خورد.
ايشان با اشاره به نگراني فزاينده رژيم صهيونيستي از تحولات مصر، خاطرنشان کردند: صهيونيست ها بهتر از همه مي دانند که اگر مصر از هم پيماني آنها خارج شود، چه اتفاق عظيمي در منطقه رخ خواهد داد که نتيجه آن تحقق پيش بيني هاي امام بزرگوار خواهد بود . رهبر انقلاب اسلامي در تحليل علت تحولات اخير در تونس و مصر به تحليل هاي انحرافي غربيها اشاره کردند وافزودند: در تحليل هاي جهاني تلاش بر اين است که عامل اصلي قيام مردم در تونس و مصر فقط مسائل اقتصادي معرفي شود در حاليکه عامل اصلي احساس تحقيري است که به دليل عملکرد حاکمان تونس و مصر در ميان مردم بوجود آمده است .
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به عملکرد بن علي در طول حاکميت خود در تونس  خاطر نشان کردند: بن علي فردي کاملاً وابسته به آمريکا بود و حتي برخي گزارشها نشان
مي دهد که وي وابسته به سازمان جاسوسي آمريکا بوده است.
ايشان افزودند: براي يک ملت بسيار سخت است که حاکم آنها نوکر رسمي دستگاههاي آمريکايي باشد و همين واقعيت يکي از دلايل قيام مردم تونس است .
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به سياستهاي ضد دين بن علي در تونس از جمله ممنوعيت انجام دادن شعائر ديني و حجاب در اماکن عمومي، تاکيد کردند: يکي از انگيزه هاي اصلي مردم تونس در قيام خود، انگيزه هاي اسلام خواهي است که تحليل گران غربي تلاش دارند اين موضوع را کتمان کنند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: اکنون در تونس يک تغيير سطحي بوجود آمده است و مردم تونس بايد با هوشياري، مصالح خود را تشخيص دهند و فريب دشمن را نخورند.
ايشان در ادامه خطبه دوم نماز با اشاره به تحولات فوق العاده مهم مصر- به سابقه تاريخي، فرهنگي، سياسي و ديني اين کشور اشاره کردند و افزودند: مصر اولين کشور اسلامي بود که با فرهنگ غربي در قرن هجدهم آشنا شد و اولين کشور اسلامي هم بود که در مقابل اين فرهنگ ايستاد .
حضرت آيت الله خامنه اي از مصر بعنوان پايگاهي براي حضور اسلام خواهان و انديشمندان اسلامي در طول تاريخ ياد و خاطرنشان کردند: سرزمين مصر يادآور اسلام خواه شجاع و بزرگ، سيد جمال الدين اسد آبادي و شاگردان او از جمله محمد عبده است.
ايشان در تشريح جايگاه فکري و سياسي مصر به حرکتهاي استقلال خواهانه و آزاديخواهانه در مصر و در جنگ ارتش مصر با ارتش رژيم صهيونيستي، اشاره کردند و افزودند: کشور مصر با چنين جايگاه و سابقه رفيع تاريخي، سي سال در دست فردي بود که نه فقط آزاديخواه و ضدصهيونيست نبود بلکه دشمن آزاديخواهي و همکار و نوکر صهيونيستها بود.
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان کردند: در دوران حکومت نامبارک - وضعيت مصر آنچنان شد که از جايگاه کشوري الهام بخش براي دنياي عرب و اسلام، به کشوري همکار صهيونيستها و دشمن فلسطيني ها تنزل يافت  .
حضرت آيت الله خامنه اي در همين خصوص به عملکرد حسني مبارک در جنگ 22 روزه رژيم صهيونيستي بر ضد مردم غزه و محاصره این مردم مظلوم اشاره کردند و افزودند: اين عملکرد - مردم مصر را به ستوه آورد زيرا نظام مصر به يک رژيم طرفدار اسرائيل و دنباله رو محض آمريکا تبديل شده بود و مردم کاملاً احساس تحقير مي کردند .
ايشان با اشاره به سابقه اسلام خواهي مردم مصر، يکي از عوامل اصلي نهضت مردم مصر را انگيزه هاي ديني برشمردند و تأکيد کردند: مردم مصر حرکتهاي خود را از نمازهاي جمعه و مساجد شروع مي کنند و شعارهاي ديني به ويژه شعار الله اکبر سر مي دهند و قويترين جريان مبارز در مصر نيز، جريان اسلامي است.
رهبر انقلاب اسلامي افزودند: غربيها بشدت نگران آشکار شدن انگيزه اسلام خواهي قيام مردم مصر در ميان ملتهاي منطقه هستند بنابراين تلاش مي کنند علت حرکت مردم را فقط عامل اقتصادي نشان دهند .
حضرت آيت الله خامنه اي در همين زمينه تأکيد کردند: همين عامل اقتصادي که بي تأثير هم نيست نتيجه وابستگي و نوکري مبارک به آمريکا است که باعث شده  اقتصاد مصر شکوفا نشود و وضع بجايي برسد که صد ها هزار نفر از مردم قاهره به دليل فقر، در قبرستانها زندگي کنند.
ايشان افزودند: امريکاييها به نوکري همچون مبارک، حتي پاداش اقتصادي هم ندادند و امروز هم به او پاداش نخواهند داد و هر ساعتي که حاکم مصر فرار کند قطعاً اولين دروازه اي که به روي او بسته خواهد شد دروازه امريکا خواهد بود همانطور که به روي بن علي و محمد رضا پهلوي بسته شد.
رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: اين قضايا درس عبرتي است براي کساني که دلشان براي دوستي با آمريکا مي تپد. اين افراد بايد ببينند که امريکاييها به نوکران خود چگونه پشت
مي کنند.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به دستپاچگي آمريکا و رژيم صهيونيستي در قبال قيام مردم مصر افزودند: آنها اکنون بدنبال راه خروج از اين شرايط هستند و فريبکاري را آغاز کرده اند که البته موفقيت يا عدم موفقيت سناريوهاي آمريکا و غرب به عملکرد و تصميم مردم مصر بستگي دارد.
ايشان درپايان خطبه ها سخناني را به زبان عربي خطاب به مردم منطقه بيان کردند.
رهبر انقلاب اسلامی در اين سخنان اوضاع کنوني مصر را جنگ اراده ها ميان مردم مصر و دشمنان آنان خواندند و افزودند: در اين جنگ، هر طرف که اراده قويتري داشته باشد پيروز خواهد بود.
رهبر انقلاب اسلامي در تبيين اقدامات امريکا و رژيم صهيونيستي براي غلبه برتحولات کنوني مصر و به شکست کشيدن قيام مردم اين کشور خاطرنشان کردند: آنها در تلاش هستند تا مردم را از محقق شدن اهدافشان مأيوس کنند اما مردم مصر بايد با تکيه بر خداوند، لحظه اي در وعده الهي مبني بر ياري آنان، ترديد نکنند.
حضرت آيت الله خامنه اي سلاح مهم مردم مصر در مقابله دشمنان را اتحاد و انسجام خواندند و تأکيد کردند: مردم مصر بايد مراقب نيرنگ ها و خدعه هاي دشمنان براي ايجاد تفرقه باشند، و با تکيه بر جوانان غيور خود و توکل بر خداوند - ثابت قدم و استوار به قيام خود ادامه دهند.
ايشان مردم مصر را به هوشياري در قبال توصيه ها و سناريوهاي سياسي امريکا و غرب فراخواندند و خاطرنشان کردند: امريکايي ها  که تا چند روز پيش حامي مبارک بودند اکنون که از او مأيوس شده اند در تلاشند تا خود را هم نوا با مردم مصر نشان دهند تا بتوانند فرد مورد نظر خود را بر سرکار بياورند.
رهبر انقلاب اسلامي نقش علماي ديني مصر بويژه علماي الازهر را در شرايط کنوني بسيار حساس خواندند و تأکيد کردند: علماي ديني مصر بايد نقش تاريخي خود را در قيام مردم ايفا کنند.
ايشان همچنين با اشاره به سابقه ارتش مصر در دو جنگ با ارتش رژيم صهيونيستي افزودند: ارتش مصر، نقش تاريخي خود را در تحولات جاري ايفا کند و با مردم همراه شود.


نظر شما :