آیتالله نمازی: ولایت فقیه و حکومت نیاز جامعه بشری است(۲۱-۹-۹۰)
آیتالله عبدالنبی نمازی، در جمع استادان و اعضای هیاتعلمی ضیافت اندیشه دانشگاه کاشان، موضوع فقه سیاسی را از ضروریترین مباحث حوزه علوم انسانی دانست و افزود: یکی از مباحث مهم که امروز در نظام ما بلکه در دنیا ظهور پیدا کرده و خیلی افراد میخواهند منشا پیدایش آنرا بدانند، بحث حکومت است.
وی، نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر توحید و ولایت را بهترین نظامها برشمرد و اظهار داشت: این محصولی نیست که بتوان در دیگر نقاط جهان مانند آن را یافت.
وی، با اشاره به نظریه برخی افراد که با توجه به پیشرفت بشر در علم، دیگر نیازی به حکومت نیست و اگر جامعه اخلاق داشته باشد دیگر نیازی به حکومت و حاکم نیست، هر دو نظریه را مردود دانست و افزود: جامعه به صرف علم قابل اداره نیست و علم به تنهایی اگر ضمانت اجرا نداشته باشد، دیگر آماده برقراری عدالت در جامعه نیست.
به گفته وی، وجود حکومت و حاکم در هر جامعهای یک امر حیاتی و ضروری است و اثری است که گریزی از آن نیست.
آیتالله نمازی، با تاکید بر اینکه تشکیل حکومت و ضرورت حاکم یک امر شرعی نیست بلکه یک امر طبیعی است تصریح کرد: طبق دستورات دینی و فرمایشات ائمه معصومین ضرورت حاکم و حکومت، امر تکوینی و عقلی است.
عضو مجلس خبرگان رهبری، جامعه را متشکل از آحاد مردم دانست و گفت: حوزه کار حاکم جامعه است و موضوع کار حاکم و حکومت، انسان است و حکومت با انسانها سر و کار دارد .
وی، با تاکید بر اینکه در نظام آفرینش انسان برترین موجود است و یکی از مباحث مهم در آیات قرآن و روایات، بحث انسانشناسی است، افزود: حاکم و حکومت اگر انسان را نشناسد و نداند نقاط ضعف انسان چیست، نمیتواند برنامهریزی درستی داشته باشد.
آیتالله نمازی، با اشاره به اینکه در قرآن انسان به دو دسته انسان منهای نبوت، رسالت و دین و مکتب (انسان خام) و انسان آموزش دیده و تعلیم داده شده تقسیم شده، اظهار داشت: انسان خام بدون دین و معرفت، انسانی جهول، ظلوم، کفور، خصیم، اهل مجادله، جزوع، غرور، طاغی، ناسپاس و ضعیف است و انسان کامل و دارای تعلیم داده شده مورد تکریم قرار گرفته است.
نماینده ولی فقیه و امام جمعه کاشان، به اعضای هیات علمی و معاون دانشجویی دانشگاهها توصیه کرد: دانشجویان را خوب بشناسید و برای آیندهشان یرنامهریزی درستی داشته باشید تا با انتخاب مسیر درست، جامعه به اهداف متعالی دست یابد.
نظر شما :