دستگاه نانوایی خورشیدی دانشگاه کاشان رونمایی شد(۲۵-۶-۹۱)
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه کاشان و مجری پروژه گفت: این دستگاه برای استفاده در مقیاس خانگی برای اولین بار در ایران طراحی و ساخته شده و کلیه مراحل مربوط به طراحی مفهومی، انجام محاسبات و ساخت آن در دانشگاه کاشان انجام شده است.
دکتر حسین خراسانی زاده افزود: این پروژه با پشتیبانی پژوهشکده انرژی و مدیریت فناوری و ارتباطات علمی دانشگاه کاشان با همکاری آقایان دکتر سبزپوشانی مدیر پژوهشی دانشگاه کاشان و مهندس سعید نظری و مهندس علی عباسی انجام شده است.
وی اظهار داشت: این دستگاه از یک منعکس کننده سهموی قابل تنظیم استفاده می کند و می تواند در هرساعت آفتابی روز حدود 15 عدد نان نازک هر کدام به وزن یک نان لواشی پخت نماید.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه کاشان خاطر نشان کرد: با ستفاده از این دستگاه که فقط از انرژی پاک خورشید استفاده می کند علاوه بر مزایای زیست محیطی امکان طبخ نان مطابق سلیقه مصرف کننده از نظر کیفیت پخت و افزودنیهای دلخواه فراهم است.
دکتر خراسانی زاده، هدف از اجرای این طرح را کاهش مصرف انرژی و استفاده بهینه از انرژی خورشیدی ذکر کرد و افزود: انرژی خورشیدی یکی از منابع تامین انرژی رایگان پاک و عاری از اثرات مخرب زیست محیطی است که با روش های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد.
وی یادآورشد: پروژه ساخت این دستگاه با پشتیبانی پژوهشکده انرژی و با تصویب مدیریت فناوری و ارتباطات علمی دانشگاه کاشان برای نخستین بار در ایران تعریف شده و کلیه مراحل طراحی و ساخت در این دانشگاه انجام شده است.
خراسانی زاده، با اشاره به اینکه برای طراحی وساخت این پروژه بیش از شش ماه زمان برده است افزود: برای اجرای این طرح بیش از 30 میلیون ریال هزینه شده که از محل اعتبارات دانشگاه به عنوان پروژه ساخت از این پروژه حمایت شده است.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه کاشان گفت: مراحل اولیه ثبت اختراع این دستگاه در دست اقدام و بررسی است.
در مراسم رونمایی از این دستگاه که فقط از انرژی پاک خورشیدی استفاده می کند تعدادی نان طبخ و مورد استفاده حضار قرار گرفت.
نظر شما :