حجت الاسلام والمسلمین محمدیان : جایگاه دانشگاه‌ها در نبرد هوشمند علیه کشورمان همانند تنگه احد است(۲۷-۶-۹۱)

۲۷ شهریور ۱۳۹۱ | ۱۷:۵۳ کد : ۱۴۹۱۹ اینترنت
تعداد بازدید:۷۱۲
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در گردهمایی مشترک معاونان دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور در وزارت علوم گفت که جایگاه دانشگاه‌های کشور در نبرد هوشمند علیه کشورمان همانند تنگه احد است.



 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد، حجت‌الاسلام محمد محمدیان در گردهمایی مشترک معاونان دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور در وزارت علوم، با بیان اینکه امروز مهمترین موضوع برای نیروهای انقلاب مسئله تقابل انقلاب اسلامی با غرب و تفکر مادی‌گرایانه است، اظهار داشت: این تقابل اکنون به حساس‌ترین مرحله رسیده است و همانطور که مقام معظم رهبری بارها فرموده‌اند ما اکنون در پیچ عظیم تاریخی هستیم.


وی با بیان اینکه قدرت‌های افزون طلب سال‌هاست که در تقابل با ملت ما دست از هیچ عملی فروگذار نکرد‌ه‌اند، تصریح کرد: در دهه اول انقلاب این تقابل در قالب جنگ سخت یا همان جنگ نظامی بود و آنها خیلی سریع وارد برخورد نظامی شدند.


محمدیان با اشاره به تغییر قالب تقابل با جمهوری اسلامی در دهه دوم گفت: در این دهه آنها با رویکرد فرهنگی حمله کردند و تصور می‌کردند با مسائل اخلاقی می‌توانند جامعه ما را دچار آسیب کنند.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: در دهه سوم این تقابل رنگ و بوی بهتری به خود گرفت و به صورت جنگ نرم درآمد و دشمن به دنبال تغییر نگاه و گفتمان مردم حرکت کرد.


وی با بیان اینکه در دهه چهارم که اکنون سه سال از آن گذشته، تقابل در قالب جنگ هوشمند است، تصریح کرد: جنگ هوشمند 4 ضلع دارد؛ تهدید نظامی، جنگ رسانه‌ای یا همان جنگ نرم دهه سوم، انزوای سیاسی یا تشکیل اجماع جهانی علیه ایران و تحریم اقتصادی که اضلاع اصلی جنگ هوشمند هستند و به این علت به آن هوشمند گفته می‌شود که باید هر 4 ضلع با هم عمل کرده تا بتواند ملتی را وادار به عقب نشینی کند.


محمدیان با بیان اینکه دشمنان به دنبال آن هستند که با جنگ هوشمند جام زهر تسلیم را به ما بنوشانند، اظهار داشت:‌ انقلاب اسلامی ظرفیت‌های بسیار بالایی برای مقابله با جنگ هوشمند دارد. ما 8 سال جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته و ظرفیت‌های بسیار زیادی معنوی آن دوران هنوز با ماست.


وی افزود: در بحث رسانه‌ها دشمن کاملا بی‌اثر بوده و مردم همچون گذشته در کنار نظام و انقلاب ایستاده‌اند.


محمدیان با اشاره به ضلع انزوای سیاسی در جنگ هوشمند اظهار داشت: همانطور که شاهد بودید 120 کشور به رغم تمام حاشیه‌سازی‌های دشمنان و تصریح مستقیم مبنی بر عدم حضور آنها در اجلاس، با حضور در این اجلاس نشان دادند که در این بخش نیز دشمن با شکست روبرو شده بود.


 


رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها ادامه داد: برگزاری این اجلاس یکی از فتوحات الهی بود. امروز پیام انقلاب اسلامی از منطقه عبور کرده و ما حتی در قلب آمریکا هم طرفدارانی داریم.


وی با اشاره به ضلع تحریم‌های اقتصادی تصریح کرد: ملت ما ملت بن‌بست شکن است و توانایی تبدیل تهدید به فرصت را دارد. قطعا ملت ما از این تحریم‌ها به خوبی خواهند گذشت و از آن برای شکوفایی خود استفاده می‌کنند.


محمدیان با بیان اینکه جایگاه دانشگاه در این تقابل کجاست، اظهار داشت: جایگاه دانشگاه همان تنگه احدی است که رسول خدا در جنگ احد عده‌ای را آنجا گذاشت و گفت اگر دیدید ما دشمن را تا مکه عقب راندیم یا آنها ما را تا مدینه عقب راندند شما نباید از تنگه پایین بیایید.


وی با اشاره به اینکه در آن دوران عده‌ای به طمع غنائم جنگی از تنگه پایین آمدند و نتیجه‌اش آسیب دیدن سپاه اسلام بود، اظهار داشت: ممکن است در مسئولیت‌های دیگر در نظام بعضی‌ها غنیمت‌هایی جمع کنند و پیشرفت‌های خوبی انجام دهند اما اگر تنگه که همان دانشگاه‌هاست، حفظ شود،‌ نتیجه‌اش پیروزی انقلاب و گفتمان انقلاب اسلامی است.


وی با بیان اینکه شما معاونین دیده بان‌های بصیر تنگه هستید، اظهار داشت: شما از یک رو متوجه تحولات بیرون بوده و از سوی دیگر مراقب استقامت ورزیدن نیروها هستید تلاش شما باعث شده که برغم تمام تلاش‌ها و توجهات دشمن به دانشگاه آنها نتوانند تاثیر زیادی بر فضای دانشگاه‌ها داشته باشند.


محمدیان با اشاره به آغاز سال تحصیلی چند نکته مهم را متذکر شد و اظهار داشت: ما باید از تحریم‌ها سالم و با کمترین هزینه عبور کنیم. لذا باید اطلاع رسانی خوبی در مورد تحریم‌ها به دانشگاهیان داشته باشیم و ابعاد تحریم‌ها را برای آنها مشخص کنیم. این کار باعث می‌شود تا بتوانیم از تحریم‌ها سالم رد شویم.


نماینده ولی فقیه در دانشگاه با تاکید بر اهمیت تصمیم تبیین اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی شعار نیست بلکه یک تفکر و ایده است و باید فرق آن با اقتصاد ریاضتی مورد استفاده در کشورهای غربی تبیین شود؛ ما باید شعار اقتصاد بدون نقض نهادینه و ترویج کنیم تا اینگونه این تحریم‌ها تبدیل به بزرگترین موهبت الهی شود. امیدواریم این فشار تحریم‌ها موجب رسیدن به اقتصاد بدون نقص شود.


وی افزود: کمیته‌های اقتصاد مقاومتی را در دو بخش اساتید و دانشجویان در دانشگاه‌ها راه‌اندازی کنیم.


محمدیان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در ماه رمضان و تاکید ایشان به حضور مسئولین در دانشگاه‌ها اظهار داشت: زمینه‌های لازم برای حضور مسئولین کشور در دانشگاه‌ها و گفت‌وگو با اساتید و دانشجویان را فراهم سازیم.


نماینده ولی فقیه در دانشگاه‌ها همچنین با بیان اینکه باید به مسائل صنفی و مشکلات دانشجویان توجه خاص شود، افزود: به دانشجویان مسئولیت واگذار کنیم و آنها را وارد مسائل تحصیلی دانشگاه کنیم و مسئولین دانشگاه در جمع دانشجویان حضور بیشتری پیدا کنند.


وی در پایان با تاکید بر اهمیت همدردی با اقشار آسیب‌پذیر در دانشگاه تصریح کرد: دانشجویانی داریم که حتی قدرت تامین ژتون غذایشان را هم ندارند و کارمندانی هستند که با مشکلات جدی در امرار معاش مواجه هستند. با توجه ویژه و تدبیر خاص از فضای حمایتی از این اقشار را بوجود بیاوریم.


وی با بیان اینکه وظایف معاونت فرهنگی کاملا روشن است، اظهار داشت: وظایف نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونت فرهنگی کاملا تفکیک شده است و اگر زمانی تداخل بین وظایف پدید بیاید آن را حل می‌کنیم.


وی با تأکید بر استفاده از توان دانشجویان فعال در دانشگاه‌ها تصریح کرد: باید از این نیروی جوان نیز در عرصه‌های مختلف استفاده کنیم.


محمدیان ادامه داد: برای حضور مسئولان در دانشگاه‌ها باید زمینه سازی انجام شود و اسامی آنهایی که از حضور در دانشگاه‌ها اجتناب می‌ورزند، باید رسانه‌ای شود.


رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پایان گفت: دعوت از مسئولین باید بیشتر از سمت تشکل‌ها صورت گیرد زیرا سیستم اداری در این مسئله  جوابگو نیست.





نظر شما :