وزیرعلوم،تحقیقات وفناوری:نظرات فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی به رشدآموزش عالی کشورکمک می کند(۲۴-۱۰-۹۱)

۲۴ دی ۱۳۹۱ | ۱۶:۰۹ کد : ۱۵۱۶۱ اینترنت
تعداد بازدید:۵۳۰
وزیر علوم ،تحقیقات و فناوری  در دیدار با بیش از ۵۰ نفر از اعضای فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی گفت : مشورت و تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی یک اصل است.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر کامران دانشجو در این دیدار گفت: اعضای فراکسیون دانشگاهیان مجلس شورای اسلامی افرادی کاملا آشنا  با مسایل دانشگاه‌ها و آگاه به امور آموزشی و پژوهشی هستند  لذا استفاده از نظرات کارشناسانه و دلسوزانه آنها به رشد آموزش عالی کشور کمک می کند.
وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی متعهد و متخصص مهمترین سرمایه یک کشور است ، سرمایه گذاری برای آموزش عالی کشور را یک سرمایه‌گذاری زیربنایی دانست و خواهان توجه بیشتر نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اختصاص منابع مالی به این بخش در بودجه کشور شد.
دکتر دانشجو با اشاره به  اینکه در راستای اسلامی شدن دانشگاهها تاکنون 24دانشگاه تک جنسیتی در کشور راه اندازی شده است گفت : ایجاد یک دانشگاه دخترانه در هراستان امکان انتخاب داوطلبین را بیشتر تسهیل  می کند.
وی تاکید کرد : اسلامی شدن دارای ابعاد شکلی ظاهری همانند مناسبات دانشجویان و دانشگاهیان با یکدیگر و ابعاد ماهوی همانند محتوای دروس دانشگاهی می‌باشد که البته باید به هر دوی آنها توجه داشت. هر چند که ماهیت اصل است اما نمی‌شود به این بهانه به شکل نپرداخت، همانطور که دستورات دینی و حتی عبادات نیز هم ماهیت دارد و هم شکل آن مشخص است.
دکتر دانشجو اظهار داشت : اسلامی کردن دانشگاه‌ها به معنای ترویج و به کار گیری فرهنگ دینی و جاری و ساری‌شدن احکام الهی در دانشگاه‌ها است، همچنین در رشته های مختلف  تحصیلی بویژه در علوم انسانی ،محتوای دروس باید منطبق با تعریف انسان در اسلام و جهان بینی توحیدی باشد.
وی گفت: علم اقتصاد، علم روانشناسی و علوم دیگر با نگرش و بر پایه تعریف کدام انسان است؟ و قرار است کدام انسان را و به کدام سرمنزل مقصود برساند؟! این موضوع کاملاً مشخص است که اگر انسان مادی و خوشبختی او مدّنظر باشد حتماً با انسان توحیدی و خوشبختی تعریف شده در این جهان‌بینی متفاوت است. همانطور که انسان مادی با انسان توحیدی تعاریف متفاوتی دارند خوشبختی آنها هم مبنای متفاوتی دارد.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال جاری 960 هزار نفر متقاضی ورود به  دوره کارشناسی ارشد و 220 هزار نفر متقاضی ورود به دوره دکتری در آزمون‌های مربوطه ثبت نام کردند بر وظیفه وزارت علوم برای فراهم کردن امکان تحصیل افراد داوطلب تحصیلات تکمیلی تاکید کرد که این مهم با گسترش تحصیلات تکمیلی  با شیوه های  مختلف و  از جمله ایجاد پردیس های دانشگاهی صورت می گیرد.
وی در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان در خصوص تناسب جمعیت فارغ التحصیلان دانشگاهها و نیاز بازار کار  گفت: با اجرایی شدن طرح آمایش آموزش عالی تلاش می‌کنیم ظرفیت پذیرش رشته‌های دانشگاهی براساس نیاز، استعدادهای بالقوه و امکانات هر استان تعیین شود و وزارت علوم ضمن اینکه آمار دقیقی از نیاز دستگاه‌های دولتی و بخش غیر دولتی ندارد در هر صورت وظیفه دارد امکان ادامه تحصیل را  برای همگان فراهم کند.
 دکتر دانشجو افزود : حدود هشتاد سال است که دانشگاه‌های ما چه در مناسبات و چه در محتوا براساس الگوی غربی فعالیت می کنند لذا تغییر روند و رویه موجود امری زمان بر و نیازمند فرصت کافی  است و قدمهای خوبی که  در این راستا برداشته شده  است با همفکری و همکاری همه مسئولین به ویژه نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی  زودتر به نتیجه خواهد رسید.
وی افزود: ما باید فلسفه آموزش عالی و دانشگاه را بومی کنیم و از تقلید محض فلسفه آموزش عالی و دانشگاه به سبک غربی البته با حفظ نکات مثبت آن پرهیز کنیم.
گفتنی است :  حدود 30نفر  از  اعضای فراکسیون دانشگاهیان  مجلس شورای اسلامی در این جلسه ، سوالات ،نظرات و دیدگاههای خود را در خصوص مسایل آموزش عالی کشور مطرح کردند  که تقد یر از  اقدامات وزارت علوم  و پیشر فت های علم و فناوری کشور ، ترویح فرهنگ اسلامی و تسریع در اسلامی شدن دانشگاهها ،  تقویت شرکتهای دانش بنیان ، گسترش فعالیت های  مهارتی و فناوری در دانشگاهها ، توجه بیشتر به گسترش مراکز آموزشی  در مناطق محروم ، تقویت وساماندهی زیر ساخت های  دانشگاه پیام نور، گسترش تحصیلات تکمیلی  و تسریع در بازنگری  محتوی رشته های علوم انسانی از جمله مسایلی است که در این نشست مطرح شد.


نظر شما :