تشکیل کانون و بنیاد خیرین ضروری است(۲-۱۲-۹۱)
دکتر محسن نیازی در این همایش افزود: تشکیل این کانون جهت شناسایی چالش ها، ساماندهی، مطالعه، تحلیل و حفظ و نگهداری وقف نامه ها و ارائه راهکارهای علمی و عملی حایز اهمیت است.
وی، با بیان اینکه در دهه اخیر در بیان اهمیت و ضرورت سنت حسنه ی وقف مطالب زیادی ارائه شده است اظهار داشت: آنچه که کمتر از آن سخن به میان آمده لزوم برنامه ریزی دقیق و حساب شده و تاکید بر نیازهای امروز و فردای جامعه می باشد.
دکتر نیازی خاطر نشان کرد: با توجه به ابعاد متعدد و حیاتی پدیده وقف، تبیین علل و عوامل انگیزه ها و گرایش ها، ابعاد، چالش ها، کارکردها و پیامدها و نیز راهکارهای ارتقاء و توسعه آن در جامعه از مسایل بسیار مهم در این حوزه به شمار می آیند.
مدیر گروه علوم اجتماعی دانشگاه کاشان، با قدردانی از تمامی اندیشمندان و صاحب نظران در برگزاری این همایش ابراز امیدواری کرد: این همایش بتواند در جهت ارتقاء فرهنگ وقف در جامعه و به خصوص در حوزه علم و آموزش عالی ایران موثر و مفید واقع شود.
این همایش یکروزه با حضور جمعی از اندیشمندان، صاحب نظران و محققان و خیرین، با نشست های مختلف با موضوع های ابعاد اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی وقف، تجارب خیرین، ابعاد فقهی و حقوقی وقف برگزار شد.
در این همایش همچنین کتابهای مجموعه مقالات "همایش ملی وقف با تاکید بر آموزش عالی ایران" در دو جلد و کتاب "نظام وقف در دوران معاصر"، نمونه هایی از تجربیات دولت ها و جوامع اسلامی با ترجمه دکتر "عباس زراعت" ریس دانشکده علوم انسانی و استاد دانشگاه کاشان منتشر و ارائه شد.
نظر شما :