حجت‌الاسلام محمدیان در جمع مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها:اعتقاد و بدبینی به دشمن از مؤلفه‌‌های مهم مدیریت جهادی است.

۱۰ خرداد ۱۳۹۳ | ۰۸:۱۴ کد : ۱۵۷۴۹ نهاد
تعداد بازدید:۱۰۸۳
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به مؤلفه‌های مدیریت جهادی گفت: اعتقاد و بدبینی به دشمن از مؤلفه‌‌های مهم مدیریت جهادی است.
حجت‌الاسلام محمدیان در جمع مدیران فرهنگی دانشگاه‌ها:اعتقاد و بدبینی به دشمن از مؤلفه‌‌های مهم مدیریت جهادی است.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها (مأوا)، حجت‌الاسلام محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور در نخستین اجلاس معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های سراسر کشور که در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی کشور برگزار شد، گفت: معاونت‌های فرهنگی مسئولیت فرهنگی را در دانشگاه‌ها بر عهده بگیرند، اما این‌گونه نیست که کار فرهنگی در دانشگاه‌ها تنها بر عهده معاون فرهنگی دانشگاه باشد.

وی با اشاره به اینکه رئیس دانشگاه اولین مسئولیتش مسئولیت فرهنگی در دانشگاه‌هاست، ادامه داد: اولین مسئول فرهنگی در دانشگاه‌ها رئیس دانشگاه است و با همه گستره‌ای که در بحث فرهنگی وجود دارد و در کنار اینکه یک مدیر آموزشی و علمی است، مدیری فرهنگی محسوب می‌شود و در کنارش تک تک اساتید دانشگاه‌ها نیز در دانشگاه‌ مسئولیت فرهنگی را بر عهده دارند. معاون فرهنگی و مدیر فرهنگی به عنوان یک کارشناس فرهنگی مسئولیت مهمتری دارند که شاید یکی از این مسئولیت‌ها همراهی سایر اعضاء و مسئولان دانشگاه برای انجام فعالیت‌های فرهنگی است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با بیان اینکه توجه به مسائل فرهنگی در این سال که به نام سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی است باید همراه باشد، ادامه داد: رهبری در جلسه اخیر خود با نمایندگان مجلس درباره فرهنگ نکته‌ای فرمودند که به نظر این می‌تواند به عنوان محور برای حجت در کارهای فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام محمدیان با اشاره به سخن رهبر انقلاب، گفت:‌ معظم‌له در این دیدار فرمودند "هرجا می‌گوییم فرهنگ مقصود ما از فرهنگ یعنی فرهنگ انقلابی اسلامی، یعنی ایجاد حرکت فرهنگی بر مبنای اسلام و ارزش‌های اسلامی، حرکت‌ دادن جامعه به سمت اهداف و ارزش‌ها و باورهای انقلاب و نظام فرهنگی، فرهنگ این است. این‌گونه نیست که به هر شکلی ابزارهای فرهنگی در کشور به وجود آمد ما خوشحال شویم که بله فرهنگ پیشرفت کرده است. پیشرفت فرهنگ و تکیه بر فرهنگ به معنای فرهنگ انقلابی اسلامی دینی و تقویت ارزش‌های انقلابی و اسلامی است این مراد از فرهنگ است و آن چیزی که بر عهده من و شما به عنوان فرزندان انقلاب اسلامی است که باید سینه خود سپر کنیم و برای انقلاب کار کنیم".

وی با بیان اینکه مدیر فرهنگی باید شاخصه‌هایی از مدیریت جهادی داشته باشد، تصریح کرد: به هر تلاش و کوششی جهاد گفته نمی‌شود؛ تلاش و کوشش برای تأمین معاش زندگی لازمه زندگی بشری است. گرچه تأمین معاش کار سختی است، اما کاری عادی است؛ تلاش و مجاهدت برای اعتقادات و حاکم ساختن یک تفکر و اعتقاد خاص بر مبنای ارزش جهاد تعریف می‌شود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها با اشاره به اینکه جهاد صفات و مراحلی دارد، گفت: کوچک‌ترین بخش جهاد، جهاد اصغر است که در تقابل نظامی به کار می‌رود و دیگری به نام جهاد کبیر معروف است که عمدتاً در جهاد نرم و در مقوله کار فکری و فرهنگی تعریف و جهاد با نفس نیز گاهی اوقات تلقی می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدیان با اشاره به مؤلفه‌های کار جهادی، افزود: انجام کار براساس جلب رضایت خدا و خالصانه بودن، تلاش فراوان و خستگی‌ناپذیر، به کارگیری امکانات و ظرفیت‌های موجود، اعتماد به وعده‌های الهی و حُسن‌ظن به وعده‌های خدا، توجه به عنصر دشمن و رقیب‌، خواه دشمن بیرونی و خواه دشمن درونی و در نهایت رضایت از نتیجه کار از مهمترین ویژگی‌های کار جهادی است.

وی با اشاره به اینکه کسی که وارد میدان جهاد می‌شود برای او مهم نیست که چه جوهایی علیه‌اش ساخته می‌شود، افزود: کسی که به عنوان یک مدیر جهادی کاری را آغاز می‌کند، علاوه بر مؤلفه‌های قبلی باید به کار جمعی نیز اعتقاد داشته باشد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به مؤلفه‌های مدیریت جهادی اشاره کرد و گفت: داشتن آرمان‌ها و تکرار آنها یکی از خصوصیت‌های کار جهادی است. در مدیریت غیرجهادی به جای آرمان، منافع مطرح می‌شود، اما مدیریت جهادی و لازمه آن آرمان‌هاست.

حجت‌الاسلام محمدیان برنامه‌ریزی پرشتاب را مؤلفه دیگر مدیریت جهادی دانست و گفت: در کار جهادی پرکاری وجود دارد، اما در مدیریت جهادی برنامه‌ریزی پرشتاب از ایجاد اتلاف وقت جلوگیری می‌کند و به دنبال کار تشکیلاتی و تقسیم کار است. در مدیریت جهادی افراد در کارگروه‌های مختلف و در بخش‌هایی که توانمندند به کار گرفته می‌شوند و تقسیم کار به خوبی صورت می‌گیرد.
عدهای خیلی خوش‌شان نمی‌آید که از دشمن نام برده شود و افراد دیگر را به توهم متهم می‌کنند
وی ادامه داد: ایستادگی و مقاومت در مقابل دشمن از مؤلفه‌های مدیریت جهادی است؛ اعتماد نداشتن و بدبین بودن به دشمن از مهمترین ویژگی‌های مدیریت جهادی است؛ یک عده فکر می‌کنند فضا همیشه گل و بلبل است و تا از دشمن حرف می‌زنیم، اعلام می‌کنند که ما به دنبال صلح هستیم و نمی‌خواهیم از این حرف‌ها بزنیم. این عده خیلی خوش‌شان نمی‌آید که از دشمن نام برده شود و افراد دیگر را به توهم متهم می‌کنند. از نظر آنها شرایط امروز عصر ارتباطات است و ارتباطات چارچوب ندارد و مرزی در این میدان وجود نخواهد داشت. اگر یک عده چشمان خود را می‌بندند و هزینه‌های دشمن را علیه نظام نمی‌بینند آیا ما حق نداریم دشمن را ببینیم؟

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: اینکه فکر کنید انقلاب اسلامی امروز دشمن ندارد و کسی دنبال تخریب و براندازی آن نیست ساده‌انگاری است و این مبارزه‌ای است که ما باید در همه عرصه‌ها به آن توجه داشته باشیم و حتما دشمنان به طرق مختلف و طرق نرم به دنبال از بین بردن این نگاه هستند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مؤلفه بعدی مدیریت جهادی، استفاده از نقد و استقبال از نقد را از دیگر ویژگی‌های مدیریت جهادی خواند و گفت: کسی که مدیریت جهادی می‌کند نباید خود را عالم دهر بداند. مدیر جهادی از همه ظرفیت‌ها استفاده می‌کند و از نظر مخالف نیز در این مسیر بهره می‌گیرد.

جریان‌هایی هستند که نگرانی‌هایی دارند که از روی دلسوزی است نه از روی جنگ قدرت
وی افزود: انتقادات حتی اگر از روی دلسوزی باشد و چندان علمی و درست نباشد، می‌تواند به ما کمک کند. جریان‌هایی هستند که نگرانی‌هایی دارند که از روی دلسوزی است نه از روی جنگ قدرت ولو اینکه اشتباه کنند، اما چون انگیزه درستی ندارند نباید از نظرات آنها دوری کنیم و باید با آنها همراهی کنیم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ساده‌زیستی را از دیگر مؤلفه‌های مدیریت جهادی اعلام کرد و گفت: امکان ندارد انسان هم مدیریت جهادی داشته باشد و هم اینکه از تمام موهبت‌های الهی و زرق و برق دنیا برای خود بهره گیرد. به دنبال سفرهای خارجی و یا کیش باشد؛ مدیریت جهادی با ساده‌زیستی معنا می‌شود و حتما از تجملات و زرق و برق‌ها به دور است.

حجت‌الاسلام محمدیان ادامه داد: اجتناب از چاپلوسی از دیگر ویژگی‌های مدیریت جهادی است. کسانی که از انسان تعریف می‌کنند از بدترین آفت‌های مسئولان به شمار می‌روند. کسانی که زبان تلخ دارند و نقد می‌کنند برای مدیران با ارزش‌تر باید باشند و نباید هیچ‌گاه به چاپلوسان و متملغین میدان داد.

وی با بیان اینکه مدیر جهادی همیشه در صحنه حاضر است، گفت: مدیریت جهادی مدیریت در صحنه است و همیشه در صحنه حضور دارد. به نظر من بیش از 90 درصد تجمعاتی که در دانشگاه‌ها در اعتراض به مسئله‌ای صورت می‌گیرد در ساعات اولیه با حضور به موقع مسئولان برطرف می‌شود. اگر مسئولین در همان ساعات اولیه به میدان بیایند، توضیح بدهند و مطالب را شفاف اعلام کنند، قطعا این مسئله حل می‌شود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ضمن توصیه به حاضران مبنی بر ارزیابی و حساب‌کشی از خود، یادآور شد: گاهی انسان در مسیر یک دوراهی قرار می‌گیرد که باید تصمیم بگیرد. مطمئن باشید همیشه افرادی هستند که از تصمیم شما راضی نباشند و به آن اعتراض کنند. اساساً نمی‌شود کاری را انجام داد که همه از آن تعریف کنند و اگر این‌گونه بود طبق آیات و احادیث باید انسان به خود درباره وجود رگه‌هایی از نفاق شک کند.

حجت‌الاسلام محمدیان با اشاره به اینکه برخی فکر می‌کنند فضای سیاسی جامعه تغییر کرده و این فضا انتظاراتی را برای افراد ایجاد می‌کند، گفت: به قول آقای ظریف که چند روز گذشته اعلام کردند برخی گرفتار توهم هستند و فکر می‌کنند فضا تغییر کرده، واقعا برخی گرفتار این توهم هستند، چه در داخل و چه در خارج. جناب آقای روحانی را همه می‌شناسیم. ایشان سابقه بیش از 40 سال تلاش و خدمت برای نظام دارد و برخی از وزرای ایشان نیز در دوران قبل از انقلاب فعالیت‌هایی را انجام داده‌اند. یک عده که مانند خارجی‌ها در داخل دچار این توهم هستند این انتظار را دارند که این مسئله کار را برای شما سخت می‌کند.

وی گفت:‌ فرهنگ همان چیزی است که در فرمایش رهبر انقلاب عنوان شد و باید در همین مسیر تعریف و حرکت شود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تاکید کرد: به دلیل اینکه در جامعه ما احزاب جایگاه خودشان را ندارند و بسیار کوچکند و تأثیرگذاری کمی دارند بخشی از بار آنها بر دوش دانشگاه‌ها افتاده و تلاش می‌شود به شکلی کارکرد آنها در دانشگاه‌ها رقم بخورد.

حجت‌الاسلام محمدیان تصریح کرد: باید مراقبت کنیم دانشگاه‌ها کارکرد حزبی نداشته باشند. البته ما به کارکرد فرهنگی و سیاسی در دانشگاه‌ها اعتقاد داریم، اما دانشگاه‌ها نباید پیاده‌نظام و جولانگاه احزاب سیاسی باشند.

وی در پایان گفت: اگر چنین شود قطعاً مسئولان دانشگاه‌ها با انتظارات و تضادهای مختلفی روبرو می‌‌شوند.


نظر شما :