دیدار شرکت‌کنندگان در هشتمین همایش ملی نخبگان جوان با رهبرمعظم انقلاب

۰۳ آبان ۱۳۹۳ | ۱۴:۱۳ کد : ۱۵۸۳۲ اینترنت
تعداد بازدید:۶۱۴
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی  در دیدار صدها تن از «نخبگان جوان دانشگاه‌ها و برگزیدگان المپیادها و جشنواره‌های جهانی و داخلی»، با تأکید بر ضرورت ایجاد یک زنجیره‌ی کامل و شبکه‌ی عظیم تولید علم در دانشگاه‌ها و مراکز علمی تحقیقاتی افزودند:
دیدار شرکت‌کنندگان در هشتمین همایش ملی نخبگان جوان با رهبرمعظم انقلاب

ایران را باید با اتکای به منابع روی زمین یعنی هوش و استعداد جوانان و نخبگان کشور اداره کرد نه با تکیه بر درآمد پرنوسان منابع زیرزمینی و نفتی.

ایشان دیدار با «جوانان نخبه و نویددهندگان آینده‌ی روشن کشور» را، بسیار شیرین خواندند و به همه‌ی جوانان توصیه کردند خانه‌ی پرافتخار میهن را با نیروی فکر و عزم و اراده، به گونه‌ای بسازید که شایسته‌ی این ملت و این تاریخ پرافتخار باشد.
رهبر انقلاب با دعوت از همه‌ی نخبگان برای تفکر و تعمق درباره «اصل نخبگی و مفهوم حقیقی آن» افزودند: نخبگی مجموعه‌ای از سه ویژگی «هوش و استعداد»، «همتِ برجسته برای مطالعه و کار و تلاش»، و «حوصله‌ی تحسین‌برانگیز برای پیگیری و مداومت» است و نگاه عالمانه و حکیمانه به این ویژگی‌ها، روشن می‌کند که همه‌ی آن‌ها نعمت و رزق الهی است.
ایشان با استناد به آیات قرآن شریف مبنی بر انفاق رزق الهی تأکید کردند: رزق دانش و نخبگی را باید در راه خدا و برای خیر بندگان خدا، انفاق کرد و آن را در خدمت حال و آینده «جامعه، ملت و کشور» قرار داد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به نخبگان جوان خاطرنشان کردند اگر نعمت الهی نخبگی را انفاق کنید، هدایت پروردگار نیز شامل حالتان می‌شود یعنی هم ویژگی‌های نخبگی در شما بیشتر خواهد شد و هم خداوند شما را به عرصه‌هایی هدایت می‌کند که به علم و دانش شما نیاز حقیقی وجود دارد.
رهبر انقلاب، حضور تأثیرگذار شهید چمران در دفاع مقدس و فعالیت شهید شهریاری در عرصه‌ی هسته‌ای را دو مصداق از انفاق نخبگی برای جامعه و کشور و «دو نمونه بارز هدایت الهی نخبگان»، خواندند.
ایشان با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشور در یک دهه‌ی اخیر، بار دیگر استمرار حرکت علمی پرشتاب را نیازی واقعی برشمردند و افزودند: همان‌گونه که در حکم اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید شد حرکت علمی نباید به هیچ دلیلی دچار وقفه شود چون هر وقفه‌ای، عقب‌گرد به همراه می‌آورد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مسابقه‌ی جهانی و پرسرعت ملت‌ها و کشورها در عرصه‌ی علم و دانش را یادآور شدند و افزودند: با وجود شتاب پیشرفت‌های علمی، عقب‌ماندگی‌ها به قدری زیاد است که ایران هنوز نتوانسته به جایگاه شایسته‌اش دست یابد بنابراین لازم است حرکت علمی با همه لوازم و ضرورت‌ها از جمله تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و اقتصاد دانش‌بنیان، ادامه یابد.
ایشان نجات کشور و آینده‌ی روشن ملت را در گرو تقویت بنیه‌ی علمی دانستند و خاطرنشان کردند: همان‌گونه که رئیس بنیاد نخبگان به درستی گفت در اقتصاد متکی بر منابع زیرزمینی، هیچ نیازی به شناسایی، جذب و فعالیت نخبگان احساس نخواهد شد و کشور هم، عملاً پیشرفت حقیقی نخواهد داشت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اداره کشور بر مبنای فروش ذخایر زیرزمینی را به «بچه‌پولداری ملی» تشبیه کردند و افزودند: بچه‌پولدارها، قدر پول خود را نمی‌دانند و آن را بیهوده خرج می‌کنند که اداره‌ی کشور برمبنای فروش نفت خام نیز شبیه همین ماجراست.
رهبر انقلاب، اتکای برنامه‌ریزی اقتصادی کشور به درآمدهای نفتی را سپردن اقتصاد ایران به سیاست‌گذاران کلان جهانی خواندند و با اشاره به نوسانات شدید قیمت بین‌المللی نفت افزودند: کشوری که اقتصاد خود را این‌گونه برنامه‌ریزی کند، آینده اش معلوم است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با استناد به واقعیات یاد شده تأکید کردند: ایران بجای تکیه بر درآمدهای نفتی باید با اتکای به نیروهای درونی و ذخائر روی زمین یعنی هوش و استعداد جوانان و تولید علم و دانش اداره شود که در این صورت هیچ قدرتی در دنیا قادر نخواهد بود اقتصاد کشور را به بازی بگیرد.
رهبر انقلاب همچنین با اشاره به ضرورت تفکیک تولید علم با تولید مقاله افزودند: البته تولید مقالات مرجع و با ارزش علمی با ارزش است اما این همه‌ی قضیه نیست.
ایشان توصیه کردند: مقالات علمی تولید شده به ثبت ابداع بیانجامد و ناظر به نیازهای درونی کشور باشد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تلاش برای پیشرفت علمی را مسئولیت همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها خواندند و افزودند: نقشه‌ی جامع علمی کشور می‌تواند وظایف همه بخش‌ها را در این روند مشخص کند.
رهبر انقلاب در جمع‌بندی این بخش از سخنانشان افزودند: باید با تلاش برنامه‌ریزی‌شده همه‌ی دستگاه‌ها، یک زنجیره‌ی کامل و یک شبکه‌ی عظیم تولید علم ایجاد شود که همه‌ی بخش‌ها و اجزای آن مکمل یکدیگر باشند و هم‌افزایی کنند.
ایشان با توصیه به نخبگان جوان برای تقویت ارتباط با پروردگار کریم افزودند: دل‌های پاک و نورانی شما جوانان، عامل ارزشمندی در جلب رضایت و افزایش نعمات الهی است.
رهبر انقلاب همچنین با تحسین سخنان بسیار خوب دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان افزودند: پدر شهید ایشان نیز علاوه بر نخبگی در ذهن و فکر و عملیات، از لحاظ انگیزه و ایمان و حضور در صحنه‌های دشوار نیز حقیقتاً یک نخبه بود.
در ابتدای این دیدار دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، در سخنانی برخورداری از ایمان، اعتماد به نفس، اخلاص، از خودگذشتگی و میهن‌دوستی را از خصوصیات برجسته نخبگان کشور برشمرد و افزود: نخبگان به میهنی که برایشان هزینه‌ی داده، مدیون هستند و نخبه کسی است برای مردم و کشورش بیشترین داشته‌های خود را هزینه کند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان هدف اصلی این بنیاد را توانمندسازی نخبگان خواند و با اشاره به لزوم اصلاح برخی روش‌ها در اقتصاد کشور گفت: در یک اقتصاد نفتی که پایه‌های تولید ثروت بر اساس نفت خام، منابع زیرزمینی و معادن است، نخبگان پرورش نمی‌یابد.
معاون علمی رئیس‌جمهور با بیان اینکه نخبگان کشور در کوتاه‌مدت می‌توانند جهت‌گیری اقتصادی کشور را تغییر دهند، افزود: جهت‌گیری اقتصادی کشور باید به سمت اقتصاد دانش‌بنیان تغییر یابد و این کار تنها با ابتکار و تلاش امکان‌پذیر خواهد بود.
آقای ستاری، اصلاح آیین‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان، چهار برابر شدن ورودی‌های این بنیاد از مهرماه سال جاری، اجرای طرح شهاب با همکاری وزارت آموزش و پرورش، تحول جدی در حوزه فرهنگی بنیاد ملی نخبگان، استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور، و برنامه‌ریزی برای تربیت دانشمندان در حوزه‌های مورد نیاز کشور را از جمله فعالیت‌ها و برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان اعلام کرد.

نظر شما :