دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری با رهبر معظم انقلاب
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان، مهمترین وظیفهی مردم و نخبگان را در شرایط خطیر کنونی، حرکت در جهت حفظ و تعمیق انسجام مردم با دستگاههای دولتی و پرهیز از ایجاد فضای یأس و ناامیدی و احساس بنبست دانستند و گفتند: بدخواهان ملت ایران به موازات جنگ اقتصادی، جنگ رسانهای و تبلیغاتی را نیز در دستور کار خود قرار دادهاند، بنابراین انتقادها باید با هدف اصلاح و خیرخواهانه باشند.
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنانشان با اشاره به ایام پربرکت و مهم نیمهی دوم ماه ذیحجه و مناسبتهای تاریخی روز مباهله و روز نزول سورهی دهر، خاطرنشان کردند: مباهله در واقع مظهر اقتدار ایمانی و تکیه بر حقانیت است و ما همواره نیازمند اقتدار ایمانی و تکیه بر حقانیت نظام اسلامی در مقابل استکبار هستیم و در شرایط کنونی نیز برآیند گرایشهای افکار عمومی، اطمینان نسبت به برحق بودن حرکت و مسیر نظام اسلامی است.
حضرت آیتالله خامنهای سپس با تشکر از گزارشهای بیانشده در جلسه، به اهمیت و ضرورت وحدت و انسجام ملی و شکلدهی افکار عمومی در این جهت اشاره کردند و افزودند: شرایط امروز ما، شرایط حساسی است اما این حساسیت بهدلیل تعداد زیاد دشمنان و یا قدرت بالای آنها نیست زیرا این دشمنان از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی همواره بودهاند و حتی در آن زمان، قدرت بیشتری نیز داشتهاند اما با وجود همهی اقدامات خصمانه از جمله حملهی نظامی طبس، تحمیل جنگ هشتساله، سرنگونی هواپیمای مسافری و محاصرهی اقتصادی، هیچ کاری از پیش نبردهاند و اکنون نظام اسلامی همچون شجرهی طیبهای است که با پایههای مستحکم، در حال گسترش و ثمردهی است.
ایشان تأکید کردند: حساسیت شرایط از این جهت است که نظام اسلامی با قدم گذاشتن در یک راه نو و طرح دیدگاهها و نظریات متفاوت، در چهل سال گذشته، برخلاف جریان کلی استکبار و نظام سلطه حرکت کرده است و در چنین شرایطی، در جنگل پر از تعارض سیاست بینالمللی، شرایط و اقتضائات گوناگونی به وجود میآید که باید در هر شرایطی به تناسب آن و با دقت کامل عمل کرد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر در هر اوضاع و اقتضائی، آحاد مردم بهویژه نخبگان، نسبت به شرایط و جایگاه نظام غفلت کنند، قطعاً ضربه خواهیم خورد.
حضرت آیتالله خامنهای در ادامه به تبیین شرایط فعلی و اقتضائات آن پرداختند و گفتند: امروز نظام اسلامی با یک جنگ همهجانبهی اقتصادی مواجه است که از یک اتاق جنگ و با دقت و اهتمام کامل هدایت میشود اما در کنار این جنگ، یک جنگ مهم رسانهای و تبلیغاتی نیز در جریان است که بیشتر اوقات از آن غفلت میشود.
ایشان با تأکید بر اینکه این جنگ رسانهای، از قبل هم وجود داشته ولی اکنون شدت آن بیشتر شده است، افزودند: بر اساس اطلاعاتی که در اختیار داریم، دستگاههای جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت مالی قارونهای منطقهی اطراف کشور ما، تشکیلاتی را برای این جنگ رسانهای راهاندازی کردهاند و بهطور جدی در حال برنامهریزی و تلاش برای آلوده کردن فضای تبلیغاتی و فکری جامعه هستند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: اهداف این جنگ رسانهای، ایجاد اضطراب، یأس، ناامیدی و احساس بنبست و بدبین کردن مردم نسبت به یکدیگر و نسبت به دستگاههای مسئول و همچنین بیشتر و بزرگتر نشان دادن مشکلات اقتصادی در ذهن جامعه است.
حضرت آیتالله خامنهای به یک نمونه اشاره کردند و گفتند: در همین مسائل مربوط به سکه و ارز و کاهش ارزش پول ملی، جنگ رسانهای و فضاسازیهای تبلیغاتیِ بدخواهان، تأثیرگذار بوده است که البته از دشمن، توقعی جز رذالت نیست اما باید مراقب باشیم ما به این فضاسازیها برای آلوده کردن ذهن مردم کمک نکنیم.
ایشان با تأکید بر اینکه گاهی اوقات در بیان مشکلات و یا انتقادها مبالغه میشود، خاطرنشان کردند: این مبالغه موجب تشدید اضطراب افکار عمومی و همچنین موجب گسترش «ویروس بدبینی» در جامعه خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه همواره از ابتدای مسئولیت رهبری، به دولتها در زمینههای گوناگون انتقاد و یا اعتراض داشتهاند که در برخی موارد هم تند بوده است، گفتند: بنده خودم اهل انتقادم و اهل مسامحه در برخورد با مشکلات و دستگاههای مسئول نیستم اما تأکید دارم که نحوهی گفتن و نحوهی اقدام کردن نباید بهگونهای باشد که مردم دچار بیماری بدبینی شوند.
حضرت آیتالله خامنهای خاطرنشان کردند: نباید فضای عمومی کشور بهگونهای شود که اقدامات و تبلیغات مثبت، قابل باور نباشند اما سخن دروغ دشمن قابل باور شود زیرا این وضعیت بسیار خطرناک است.
ایشان با تأکید بر اینکه ویروس بدبینی نسبت به دولت، مجلس، قوهی قضائیه و نهادهای انقلابی، بد است، درعینحال انتقاد خیرخواهانه را برای اصلاح امور لازم دانستند و گفتند: گاهی اوقات انتقاد باید عمومی باشد و نباید همیشه درِگوشی باشد اما اینکه بهگونهای صحبت کنیم که بندِ دلِ شنونده پاره شود و همهچیز را ازدسترفته تلقی کند، کار صحیحی نیست.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: ما برخی اوقات در نحوهی انتقاد، اشتباه میکنیم زیرا دستگاههایی که مورد انتقاد قرار میگیرند، کارهای خوب هم دارند که باید آنها هم دیده و گفته شوند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید مجدد بر لزوم دیده شدن نکات مثبت و منفی دولت و دیگر دستگاهها در کنار یکدیگر، گفتند: بیان عمل سیئه در کنار عمل صالح موجب میشود که مردم بدانند کارها و اقدامات خوب هم وجود دارد و ناامید نشوند.
ایشان با تأکید بر اینکه با وجود همهی فضاسازیهای تبلیغاتی بدخواهان و همهی مشکلات، انقلاب و کشور در حال پیشرفت است، افزودند: بیان این موضوع بهعنوان رجزخوانی نیست بلکه با اطلاع دقیق میگوییم که کشور در حال حرکت به سمت مفاهیم و آرمانها و حقایق انقلابی است، اگرچه ممکن است سرعت حرکت، آنگونه که انتظار میرود نباشد اما نظام در زمینههای گوناگون علمی، صنعتی، عزت سیاسی، رشد فکری و معنوی، حرکت روبهجلو دارد و پیشرفتهای خوبی روی داده است.
رهبر انقلاب اسلامی، گرایش روزافزون به معنویت در میان جوانان را با وجود مطالب و تبلیغات پرحجم و گمراهکننده در فضای مجازی، یکی از نمونههای بارز برشمردند و گفتند: حضور گستردهی جوانان در راهپیمایی اربعین، اعتکاف، نماز جماعات دانشگاهها و جلسات ماه رمضان، نشاندهندهی پیشرفت در زمینههای معنوی است. چرا این نکات مثبت و پیشرفتها را نبینیم؟ این حقایق باید دیده، تحلیل و گفته شوند بهویژه از جانب کسانی که مخاطبان زیادی دارند.
حضرت آیتالله خامنهای سپس به یک نکتهی مهم در شرایط فعلی کشور یعنی «انسجام مردم و دستگاههای مدیریتی کشور» پرداختند و گفتند: بخش مهمی از اعتمادسازی و جلب اعتماد در گرو اقدامات دستگاههای مختلف است البته تریبونداران نیز باید به این کار کمک کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه هیچ دولتی بدون کمک و پشتیبانی مردم قادر به فعالیت نیست و نباید اعتماد مردم از دستگاههای دولتی، قضائی و نیروهای مسلح سلب شود، افزودند: راه علاج مشکلات کشور، خالی کردن پشت دولت و ابراز برائت از فعالیت دستگاههای مسئول نیست، بلکه راه علاج، ایجاد رابطهی سالم بین افکار عمومی و دستگاههای مسئول، سخن گفتن و انتقاد کردن، و درعینحال کمک فکری و عملی کردن است.
ایشان مسئولان دولتی را به استفاده از نظرات مردم و راهحلهای متخصصان اقتصادی از جمله در مسئلهی ارزش پول ملی و هدایت نقدینگی توصیه کردند و گفتند: وظیفهی دولتیها، استفاده از نظرات کارشناسان و تحرک برای حل مشکلات است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نگرانی بجای برخیها در قبال گرههای فکری افکار عمومی نسبت به کارآمدی و خوشبین بودن به حل مشکلات، افزودند: وظیفهی ما، هدایت دولتیها به سمت استفاده از دیدگاههای کارشناسان و حل مشکلات و خوشبین کردن مردم نسبت به تلاشهای آنها است که در چنین صورتی، گرههای افکار عمومی باز میشوند.
حضرت آیتالله خامنهای در پاسخ به برخی اظهارنظرها گفتند: جلسات خصوصی بنده با مسئولان دولتی، قضائی و نظامی ده برابر جلسات عمومی و رسانهای است و در این جلسات، مسائل مختلفی بحث میشود که عموم از آن جلسات مطلع نیستند.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: دعوا کردن راه اصلاح نیست، همچنانکه ایجاد تشکیلات و کار موازی با دولت نیز به صلاح و موفق نخواهد بود و تجربه ثابت کرده است که کار باید بهوسیلهی مسئولان آن، در مجاری قانونی انجام بگیرد.
ایشان افزودند: مسئولان باید کار را جهادی انجام دهند، البته در موارد خاص همچون نامهی اخیر رئیس قوهی قضائیه که ممکن است قانون جوابگو نباشد و احتیاج به اجازهی رهبری باشد، یقیناً همراهی و کمک خواهیم کرد.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان به نمونهای از پیشرفت نظام اسلامی در عرصهی معنویت و شرح حال یکی از شهیدان مدافع حرم اشاره و با استناد به آیاتی از قرآن کریم تأکید کردند: اگر در مقابل دشمنان بایستیم، مجبور به عقبنشینی خواهند بود و به توفیق الهی استکبار را به زانو در خواهیم آورد و این الگو را به همهی دنیا نشان خواهیم داد که اگر طرفداران اسلام آمادهی دفاع و مجاهدت باشند، قطعاً پیروز خواهند شد.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آیتالله جنتی رئیس مجلس خبرگان به تشکیل هیئت اندیشهورز در این مجلس اشاره کرد و گفت: علاوه بر تدوین آییننامهی اجرایی هیئتهای اندیشهورز، کارگروههایی نیز با موضوعات دین و فرهنگ، اقتصادی، اجتماعی-سیاسی، علم و فناوری و حقوقی-قضائی تشکیل شده و در حال فعالیت هستند.
رئیس مجلس خبرگان مسئلهی اصلی کشور را اقتصاد، نابسامانیهای بازار ارز و گرانیها خواند و خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی با توجه به گرفتاریهای مردم، نیازمند حرکت انقلابی و جهادی برای عبور از مشکلات هستیم.
همچنین آیتالله موحدی کرمانی نایبرئیس مجلس خبرگان با برشمردن محورهای سخنان نمایندگان خبرگان در اجلاسیهی اخیر، گفت: بهدلیل مشکلات اقتصادی مردم، موضوع اجلاس اخیر مجلس خبرگان به مسائل اقتصادی و میزان موفقیت قوای سهگانه در حل آنها اختصاص داده شد.
نظر شما :