دکتر شجری« کسایی در اشعارش دین اسلام را به دایره ای تشبیه می کند که مرکز آن پیامبر(ص) و خط پرگارآن حضرت علی (ع) است».
دکتر رضا شجری بیان داشت:فردوسی یکی از شاعرانی است که در فضای آلوده و اختناق سیاسی حاکم با شعر خود از عقاید شیعی دفاع می کند.آنجاکه حوادث روزگار را به دریای مواج و پرتلاطم تشبیه می کند که کشتیهای مختلفی در آن در حال حرکت هستند و یک کشتی است که پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) در آن هستند و انسان عاقل برای اینکه از حوادث در امان باشد ترجیح میدهد که در آن کشتی باشد که اهل بیت دست مسافران را می گیرند در حوادث.
وی افزود:از شاعران دیگر قرن چهارم که ستایش حضرت علی (ع) را نموده است کسایی مروزی است.او در اشعارش دین اسلام را به دایره ای تشبیه می کند که مرکز آن پیامبر(ص) و خط پرگارآن حضرت علی (ع) است. حتی کسایی در زمانی این اشعار را می گوید که پرهیز دارد که دشمنان اورا درکمین دارند.
دکترشجری گفت: یکی دیگر از شاعران بزرگ قرن پنجم که به فضایل حضرت علی ع در اشعارش پرداخته است ناصرخسرو شاعر شیعی است و بسیاری از مضامین و حکمتهای حضرت را در اشعارش آورده است.او در اشعارش به حدیث معروف "انا مدینه العلم و علی بابها" نیز اشاره دارد.
ایشان با اشاره به کتاب علی نامه گفت: این کتاب در بیست سال اخیر از ابن ربیع به دست آمده که در سال 482 هجری سروده است و به شرح جنگهای صفین و جمل و شرح فتوتها و جوانمردیهای ایشان را ذکر نموده است.
وی تصریح کرد:از دیگر شاعران قرن ششم سنایی غزنوی است که در حدیقه الحقیقه و دیوان اشعار خود به مدح حضرت پرداخته است.عطارنیشابوری نیز شاعر شهیدی است که در زمان حمله مغول به ایران شهید شده و جالب است که هم او و بسیاری از شاعران دیگر سنی دوستدار اهل بیت هستند.
دکتر شجری اظهار داشت:از شاعران بزرگ دیگر که باز سنی است سعدی است و او رونق اسلام را از حضرت علی (ع )می داند و معتقد است کسی جرأت توصیف حضرت را بخاطر شأن و منزل ایشان ندارد.او ماجرای کندن در خیبر را در اشعارش ذکر می کند.
ایشان در پایان گفت:مولوی نیز از شاعرانی است که توصیفات زیادی از حضرت علی (ع) در اشعارش دارد.
نظر شما :